Thursday, January 15, 2009

ape itu SEPEKET??

hai sume..

dah lame rsnyer xwat ape2 entry.br blk class, tekak aku sakit n rs mau berehat2 bersama blog ni..

lately too much work to do, n Dr.zaidi kesayangan aku tu tetiba memberi arahan utk aku settlekan master aku on dis december! 1 year for master thesis part time..aku layankan je la..xcuba xtau..bagus jgk dia wat mcm tu, so dat aku tak la terhegeh2 nak siapkan bnd ni..doa2 jela sume ok..

hari tu mase student registration aku pun regis jgk..aku beratur cam student, dressing cam student,best plak rsnyer..teringat mase zaman muda mase aku regis kat unimas dulu..mase tu aku sowang2..mak ayah aku hntr kejap je pastu diorg balik gi shopping kat kuching. so aku ni cam terkapai2 la sowang2.aku ke sana tanpa kenal sape2 pun. mak ayah aku mmg dr dulu percaya aku.ape2 sume dia suwuh aku buat sendiri.aku xgelabah pun..tp agak lost la..smp la aku jmp sowang membe matriks aku ni.aku xtau name dia.tp aku igt muka dia sbb dia duduk bilik depan blok aku.aku pun dgn slamber tegur dia n br aku tau name dia IDA. dia selalu berkepit ngan roomate dia OME.aku wat muka xmalu ikot je diorg.tepaksa wat ramah tamah sbb nak cr kwn..kebetulan dia same course ngan aku jgk..aku jd geng ngan ida n ome..sekepala dlm bab2 merepek2..hehe..

aku msh igt lg..mula2 dlm class kitorang bertiga xbyk ckp sgt..observe org jer..mase tu ade dlm 55 org.aku nmpk ade la beberapa je lelaki..yg lain sume pompuan n most of them dr semenanjung..tp aku ade perasan sowang minah ni..nmpk cam over gile..dia la yg slalu wat announcement ckp kuat2..boleh tahan byk ckp gak.pastu xleh dok diam..muka dia pun muka belagak gile..aku tau name dia RABIHAH!! huh

dari hari ke hari aku dok dlm class tu aku jd makin selesa..aku kenal rmi org..ade sekumpulan chinese girl name dia sume start dari Lau..sekumpulan lagi pendiam jer..sekumpulan lg happening gak la abb slalu gelak2 kuat2..terdiri drpd SHEFNY, AINA, AINOR, DILA, RABIHAH aka BIT. aku slalu kompius aina n ainor.name diorg same, saiz pun cam ala2 je la..ade jgk sorang minah ni cam xdiketahui identiti bangsa sebenar.muka dia cam melayu, tp dia ade tanda kat dahi mcm india jgk..mula2 aku kompius sbb dia ckp melayu lancar gile..name dia JENTHI..owh! confirm india.huhu

aku mmg rapat ngan IDA n OME.nak ke class jln kaki same2, beli mkn same2, wat asmnt same2,aku selesa ngan diorg.tp kalo jln ngan diorg aku nmpk cam kingkong skit la sbb diorg ni kurus, kecik, aku besar n gemok! huh!

aku perhatikan SHEFNY cam seorg yg pendiam n misteri..ckp pun cam malas2..aku tgk muka dia pun malas2..so aku tegur dia gitu2 je la..tegur ape yg penting jer..DILA seorg yg kecoh,kalo ckp beria2..nmpk cam berkarliber.ok la kalo ajak borak..AINA ni cun..muka dia cam zila jalil nmpk cam diam tp bergaya! AINOR kdg2 aku cam takot tgk muka dia, takot nak tegur, tp kdg2 nmpk cam pering gile..cam best gelak2 ngan dia..JENTHI plak mmg xrapat langsung ngan aku..dia join chinese girl tu n group yg lain.aku nmpk muka dia cam xfriendly pun.so aku jarang tegur dia kecuali ade urusan..

1st sem aku, ome n ida xberapa rapat ngan kumpulan tu sbb diorg duduk kat wing yg lain..tp 2nd sem diorg bepindah ke kolej yg same ngan ktrng..kolej TAZ yg dikenang selalu sbb xrmi yg nak dok cni.ia kolej terbiar! haha. Tp kolej ni la yg rapatkan kami sbb penghuni perempuannya xrmi..so ape pun aktiviti sume kami yg pulun..ome ajk surau, bit setiausaha kolej, dila,ida,aku sume pun ajk..kami happy duduk di kolej terbiar ni...lalu kami mengambil kate sepakat menamakan geng kami geng SEPEKET...

smp la sekarang..bile kami dah bekerja, dah ade hidup yg lain, kami sentiasa berhubung.masih berkongsi cerita, masih beraktiviti bersama. jenthi juga telah baik ngan kami..dia juga menjadi sebahagian dr sepeket. bit yg dulu nmpk kecoh n over kini dah jd kwn rapat aku..dan kekecohan dia mengutarakan idea amat diperlukan ketika aku buntu dengan idea.shefny yg cam malas2 juga suda bertukar menjadi pensyarah yg rajin..dila sudah berkahwin ngan jejaka sarawak pilihan hati dan menetap di sana..ainor dan aina juga sedang mengejar cita2 masing2...jenthi sudah menjadi saintis..ida dan ome merupakan seorang cikgu...

kami sudah dewasa...
tak lame lagi sume kami akan kawen..
akan ade anak..
kami akan kawenkan anak2 kami sesama kami..haha
kami akan tua bersama juga...

semoga sepeket kekal selamaya....


9 comments:

atreyu strange said...

"jenthi juga TELAH baik ngan kami"

care ko describe mcm aku jahat giler dulu! haha~

like i told bit before, "bile mase aku jadi sepeket aku pun xtau. ader announcement ke??" huhu~

p.s. kite ader sixth sense ke? baru sbntr td aku terfikir if aku patut tulis entri pasal Sepeket. this is amazing...

NaBiLSioTT said...

aku bangga sbb aku berkongsi kasih dengan salah seorg ahli SEPEKET...sekian~~

Aimar said...

Nabil, mahu bangga juga boleh? hehehe..

"kami akan kawenkan anak2 kami sesama kami"
giler ar korang..nk kembangkan team SEPEKET utk ape ni?mau tawan Malaya?

peja said...

atreyu strange -> haha..ko xjahat tp ko sombong.muka belagak je pndg aku..cite ni tibe2 come across my mind.aku terus tulis jer..

Nabil -> ayat kamu makin hari makin jiwang~ tp sy suke.hehe

Aimar -> aku mau buat team bola gantikan team malaysia yg suke masukkan bola dlm gol sendiri!

C i k P i N said...

muke aku mcm malas-malas ye??? malas ye??? malas??? ko cakap aku malas ke nih peach???? aku madi tiap2 hari taw..celah mane muke malas aku terpancar??? ini ta adil!!! aku na tanye speket lain~~

aku misteri ye???

memang..korang sume ta taw sebenarnya aku ada kerje part time belakang tabir ngan misteri nusantara~~~


weh..kenangan gile gamba cucuk langit..sweet habess~

atreyu strange said...

cik pin, mmg la kenangan shuwit pic tu. time tu kamu kan masih kecil... erk!~

lalala....

peja said...

eh pin..emo plak..ini persepsi aku.mane leh argue2..aku tulis ape aku nmpk jer..

tp ko nmpk je cam malas..perangai xmalas pun..hehe =p

lalalla~~

C i k P i N said...

aaa..itu aku suke...

muke nampak malas tapi perangai tidak...


aaa.. itu memang aku.. aku suke..aku suke..

**muke ta bley berenti senyum sebab suke**

cik bit said...

hahaha
dah la salah info
bkln 2nd sem laa
2nd year bru pindah TAZ laa..
sronok ye kutukk
takpe22..
aku layyyaaannn