Monday, July 20, 2009

akhirnyer peja update blog..

assalamualaikum....

hai sume..huh! sgt2 lame xmenyebarkan cerita hidup kat cni..mari kite mulakan ape yg berlaku lately dlm idup peja..

aku kembali menjadi student. Pilihan yg aku yakin tepat! menukar haluan ke UIA setelah rimas dengan janji2 palsu UNISEL..aku xnak maki UNISEL sbb tu tmpt aku dpt gaji..jadi aku masih sayangkan dia..terima kasih bg aku duit utk kawen yer UNISEL...

2 minggu kebelakangan ni mmg meletihkan.aku xkira brape byk kali aku travel dr UNISEL ke UIA yg memakan mase dlm satu jam setengah semata2 nak settlekan sume proses pendaftaran yg last minute tu..aku mmg bersyukur sgt sbb aku diterima pada saat2 akhir dan layanan di fakulti ni sgt baik..mereka sgt helpful.kadang2 bile pikir balik mcm xlogik. application for master in IO ni dah tutup sejak bulan 5 ok..aku just call HOP dia nak tny camne nak apply next intake je.secara x semena2 dia terus suruh aku dtg register sekarang! logik x? tarikh tutup dah lepas 2 bln lepas.dia siap bg nota khas ke dekan postgraduate study utk keluarkan surat tawaran aku..jalan aku sgt mudah..maybe ni hikmah selame ni aku layan student aku ngan penuh sabar dan slalu memudahkan diorg dlm ape hal skalipun..aku bukan lecturer killer ok..maybe tuhan nak blalas sumenyer..dan aku sgt bersyukur...

walaupun rmi yg kate..'ko ni gile la peja..ko nak kawen dah, nak sambung study lagi, keje lagi..biar btol..sume ko nak dlm satu mase..' aku gile yer?? ntah la..pada aku, aku perlu push myself to the limit selagi aku ade kemahuan yg tinggi. tp aku pun tau risikonyer tinggi.aku dah mintak permission dr nabil..and dia faham dan dia sokong.aku buat semua ni utk mase depan yg lebih baik..aku yakin aku boleh buat sume ni..so selagi aku ade keyakinan dan kehendak yang tinggi sumenyer xde yg mustahil..aku cume harapkan sokongan dr sume..

persiapan kawin?? hehe...sofar aku rs masih boleh dikawal..mak andam sume aku dah cari, kad nabil tgh design, currently aku tgh survey goodies2 nak bg kat guest yg dtg..bab2 makanan, canopy sume parents aku yg settlekan.skang aku cume perlu simpan duit skit lg to make sure dream wedding aku akan jd kenyataan..the date is on 17/01/10..

this is the middle stage to shape my life..harapan aku semua yg aku rancang akan jadi kenyataan..tp aku ade satu masalah la..aku takot nak bgtau pini n jen..uhuk2!!

8 comments:

atreyu strange said...

Dear blog owner,

I need CLARIFICATION on the last sentence and I assure you that NO physical harm will take place.

Thank you and Regards,
Jen.

CikPiN said...

kepada sahabat yang disayangi,

saya harap kamu tak maksudkan apa yang saya fikirkan. atau saya akan merajuk.


sekian,
sahabat lagi satu

cik bit said...

hahhaha
tatatauuu..aku pon nk tau gak laa

pej..
buat je master 2
ikot je kata hati
kna berjiwa besar utk dpt menda besar

dun worry..insyaAllah ok

gambate222

Anonymous said...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!

Anonymous said...

Thanks for sharing your thoughts on ucsc. Regards

Feel free to surf to my site insomnia kent ohio
my web page: insomnia 50

Anonymous said...

Informative article, totally what I needed.


Here is my blog - bathroom remodeling

Anonymous said...

A person neсеsѕarily assiѕt tο mаke sіgnificantly aгtiсles I might ѕtate.

That is thе fіrst time I frequented уоur website
ρage anԁ to this ρoіnt? I amazed with thе analysis you made to crеate this partiсulaг post аmazing.
Fаntaѕtic tasκ!

Visit mу ωeb page :: Microsoft Points

Anonymous said...

I am really enjoying the theme/design of your site.
Do you ever run into any web browser compatibility problems?

A few of my blog visitors have complained about my blog not working correctly
in Explorer but looks great in Opera. Do you have any advice to help
fix this problem?

Here is my web site ... buy viagra online