Tuesday, May 19, 2009

sudah menjadi tunangan orang...



tanggal 16 mei yg lepas aku dah selamat jadi tunang orang..hepi? yup! sgt hepi sbb impian aku dan dia sudah separuh menajdi kenyataan..semuanyer bejalan lancar seperti yang diharapkan..aku sgt berpuas hati dgn semua persiapan..dan rmi yg bertanya tentang hantaran, pelamin, baju..nnt aku ceritakan dr mane aku dpt semua tu..sebelum tu..aku nak rakamkan berbanyak terima kasih pada:

1. my parents - yg dari awal dah wat preparation, beli barang2 utk masak, handle pasang kanopi, pinggan mangkuk n so on..(aku suwuh tetamu pki pinggan pinggan polisterin kene marah ngan ayah aku! idea xbernas langsung katenyer..yeke xbernas?? bukan lg mudah?)

2. my sis along, ngah n uda - ngah aku yg dr sebulan lepas dok kehulu n ke hilir cr barang2 nak wat hantaran, n spend byk mase ngan aku buat sume hantaran. along n uda yg basuh pinggan n kemas dapur sampai licin..thank u so much!

3. my nabil - bersabar ngan kehendak aku yg nak sume kaler pink dan merelakan diri pki kemeja pink..hehe..juga sama2 survey brang2 di KL and Rawang..tahnks1 i love u so much dear!

4. my makcik2 n pakcik2 yg dtg untuk merewang masak lauk untuk tetamu..cik nyah jd org kuat tukang masak yg menghasilkan lauk yg sgt sedap, pak ngah yg jd jurucakap dan ape pun peranan kalian, aku ucapkan terima kasih ok..

5. rakan2 - sepeket mahupun yg bukan sepeket yg datang dr jauh..ida, pini, bit, jen n ammar (thanks ammar drive to muar bwk jen..camni la bf yg cool..hehe), aimie n jenal yg dtg walaupun tgk muka aku dah tau korang keletihan..qausar selaku fotographer, rizal dan 2 org housematenyer yang membuatkan majlis aku kecoh sekampung..haha..best gile!, errah, syahrol yg dtg all d way from JB, syahmi dan sume kwn2 lain yg aku xmention..thousand tahnks from me!

6. semua tetamu dari pihak nabil dan pihak peja...thank u so much!

so..mari dengar mane aku dapat sume barang2 utk majlis ni:

hantaran:
sume barang2 decoration aku beli kat rawang je.gile murah half price dari semua haouse..kedai sayangku belakang secret receipe rawang.byk choice n bunga2 yg cantik belaka..also good treatment from them. cume alas hantaran tu je aku beli di semua house..tempat lain xde.dah survey dah..

baju melayu n songket nabil aku beli di hugo clothier semua house.layanan yg bagus jgk di kedai ni (aku mmg suke gi kedai yg layan aku bagus).beli siap lg worth it dr tempah..

sirih junjung aku tiru kat daam majalan pengantin koleksi hantaran tp aku adjust2 skit hasil idea aku ngan ngah aku..wat smp kol 3 pagi ok..

cupcakes aku tempah online je ngan kak daalia...rasa dia best n decoration pun cantik..siap delievery lagi..cume ssh sikit nak jaga cupcakes ni..xleh bwk travel sbb dia xtahan heating. foundant dia boleh luntur color..so must handle with care! semut lagi satu cabaran..huh

coklat tu aku beli kat world of chocolate midvelly..ssh nak cr coklat pink..so bile aku jmp aku grab jer..decoration is my idea..=) thanks pini teman aku cr coklat!

pelamin & make up
dari butik andaman melissa..harga yg reasonable sbb tu aku amik pakej dia..make up yg cantik jgk..xover..tp mulanyer aku plan nak wat pelamin yg kecik jer..tp dia advice biar tinggi cantik kalo amik gmbr nnt..so aku layan je la sbb harga pun same..

baju sendirian berhad.aku beli kain di Binwanis the curve..mase ni sale 70%..so i just grab! tempahan baju di muar ngan tailor cina yg sengal2 sikit.ade pergaduhan antara aku n dia sbb dia jahit baju aku main2..tp xpe la..lupekan..temi kasih la yer..tudung aku beli di Ariani..

cincin pemberian nabil dah beli 3 bulan yg lepas di habib jewel ampang mase sale (pembeli yg bijak adalah pembeli yg beli ketika sale ok..)

ok..tu jela yang mampu aku cerita..so enjoy the pic!













more pic...

looking foward for my biggest day.....=)

13 comments:

didiebahari said...

haji nabil sangat jambu uewwwww..muke berseri edit potoshop ke ko pakai fair n lovely...hahhaa oleh kerana ko jadi tunangan nabil automaticaly ko da dapat gelaran hajah...hahahaha..hajah peja sangat berseri..wowwww congrate to u guys.. da macam kawen siot....

atreyu strange said...

wow. sgt kurus lah kamu cik pejah! jeles i!

C i k P i N said...

yela..
i pon jeles jugak..=P

cik bit said...

ihihih
cantik222
aku yg x suka pink pon dh terlayan kepinkan ko nih..

jen..
jgn la jeles sgt..hhahhahaa
(gelak keji)

peja said...

korang ni nmpk aku btol2 kurus ke..korang perli aku nih?

NaBiLSioTT said...

ngok ngek nye didie...lempang baru tau..hahaha

si G.E.D.I.K.S said...

pejaaaaaa

tahniahhhhhhhh

aku sungguh gembiraaaa kawan2 aku da menjadi tunangan / bini org nih...
hehehe

congratssss

basirah

peja said...

oqh..basirah!
nape name ko si gediksss??

thanks!

Aimar said...

time tunang si lelaki mana leh datang rumah perempuan.. adey.. fail adat la korang..

*macam la aku pegang sangat kat adat.. hehe..

peja said...

tau xpe aimar oii!

NaBiLSioTT said...

hahahah..aku memecah tradisi adat temenggung mahupon pepatih..uhuhuh

ili syazwani said...

peja congrats! cantik lah..

si G.E.D.I.K.S said...

oh..mmg name blog aku camtu

http://www.gediks.com

hahaha