Monday, December 29, 2008

cerita di sebalik kehilangan aku...

aku masih sakit2 perot lg ari ni.ni pun rs cam nak muntah sbb aku cube mkn nasi lauk masak lemak td.bukan sengaja,tapi tergoda.ni pun masih ade hati nak ajak nabil mkn kat murni.sakit tidak membataskan kemahuan aku utk mkn.jgn contohi aku yer.12 hari trip yg agak pnjg.kalo nak cite detail2 masak jgk la..so aku upload je gmbr2 utk tatapan sume n sikit cerita yg menarik2 bile aku di sana...

mulakan dgn gmbr2 bekerja aku yer...(bukti aku bekerja)

utk menjayakan misi research aku ni aku ke 4 buah universiti. 2 di jakarta, 2 di bandung:
1. Politeknik LP3i keramat jakarta
2. Mercu Buana universitas
3. Politeknik LP3i bandung
4. Widyatama universitas

aktiviti di sana, distribute questionnaire, sesi focus group(interview)n public lecture.public lecture aku topic visit Malaysia..sebagai selingan kepada aktiviti research asal.


thank you for d warm welcome...diorg sume bagus2..melayan kami seperti tetamu kehormat..











ada beberapa tmpt n peristiwa menarik utk dikongsi jgk

1. aku ke Marthatilaar.saje nak try indonesia pny massage.haha.lawak plak rasenyer.sorang membe aku ni nak kawen bln 1. so dia patut la wat lulur n sume bnd ni.tp aku nak jgk menyibuk.aku pun massage, lulur, hair treatment n pedicure.tu sume hanya lebih kurang rm150.murah la kalo dibandingkan kat Malaysia..gmbr di luar je.gmbr ketika rawatan amat sensored..ekekekekeh.



2. aku ke safari night di bogor jakarta.tp oleh kerana mlm dan gelap xde gmbr berkualiti yg layak ditayangkan.kalo aku letak pun wat sakit mata jer..best tmpt ni.ktrng naik kereta kecik bercermin jln2 kat dlm hutan tgk binatang2 buas mlm2..

3. shopping adalah bnd yg plg best! boleh tahan byk la tmpt yg aku gi.jakarta aku sempat ke Tanah Abang.tmpt ni byk jual telekung cantik2 n murah, Mangga 2 tmpt jual handbag,purse,kasut branded yg immitate tp cantik.xnmpk mcm immitate sgt.LV, Guess and brand2 yg lain.aku plg tertarik ngan kedai jual baju2 lace kat sane.bj kawen beb! cantik giler..aku hampir2 nak beli sbb murah. tp bile pikir2 blk bukan aku nak kawen thn dpn pun..long time to go..postpone dulu la...next time ajak nabil dtg sini.pau dia plak..ekekekeh.kat Bandung byk factori outlet such as Rumah Mode jual brg2 branded dlm banglow2..ok la..tp aku kurang teruja sbb mase di Bandung aku dah haptic sgt.demam, muntah n sakit perot...=(








4. aku juga ke Puncak Jakarta.tmpt ni ala2 Cameron Highland la..sejuk n byk tanam sayur2 n bunga2..stay 1 night kat villa atas puncak.satu mlm aku karaoke xhenti sbb dlm villa tu ade set karaoke..melati, pak liswandi i really have a gud time wif both of u!



5. 2nd night in Bandung Dr.Patrina bawa ktrng ke Velly atas bukit waktu mlm.dinner kat sane sambil menikmati pemandangan mlm di Bandung..cantik sgt..mknn pun best..waiters pun hensem2..hehe..=p





6. kat Bandung aku sempat singgah di kawasan Gunung berapi Tengkuban Perahu.mcm xpercaya aku ade kat kawah gunung berapi.suasana dia sejuk sbb ada di atas gunung tp di kawah dia panas n berasap.cuak gak..kot2 meletop ke nnt.mane tau kan..walaupun dah lame xmeletop skali aku dtg meletop ke..hish..aku mmg risau bile ade kat situ..but nice view..





7. aku juga ke Hot Spring dia yg airnyer dr pemanasan gunung berapi tu.bagus utk merawat sakit2 sendi dan theraphy.seyes panas gile air dia.tp org2 kat situ paksa aku celup kaki.katenyer kalo celup 15 minit kaki jd merah maksudnya sehat dan 'subur' tp kalo kaki jd kebiruan anda amat berpenyakit! tp kaki aku merah jer..hehe..selamat..







8. ade satu penemuan best.semasa aku putar2 jakarta aku terserempat dgn reformasi penunjuk perasaan di jalan raya.membuatkan trfik slow..dlm idup aku ni la 1st time aku nmpk live bnd camni..diorg cam nak menegakkan Khilafah n menentang kapitalisme n demokrasi la..ade 3 org ketua dia menjerit2 berckp pki microphone..sume perempuan islam yg bertudung..i'm not really sure ape lg lain2 perkara yg diorg nak suarakan.sbb xberani nak lame2.pak polisi rmi di situ...aku sempat la snap beberapa gmbr..







so after all..byk bnd yg aku dpt dr trip ni..i'll do my reflection in my next entry.letih pndg bnd ni lame..newey..billion thanks to Pak Liswandi, Ibu Euis dan sume yg welcome us.layanan kamu sume akan dikenang smp bile2..aku pasti akan bawak mereka putar2 Malaysia kalo mereka dtg ke sini..till then, harap sume enjoy tgk pic2 ni..

daaaa.....

3 comments:

cik bit said...

ohohohoh..
aku suka la mulut ko moncong..beria2 bercerita..
bgus2..duta kecil malaysia yg berjaya..


ko beli apa la ye utk aku??hahaha

peja said...

ade la..sume aku belikan..bile mau jmp?

chopstik said...

ni yg excited nk jumpe ni... Seb bek posting dekat2 je hehe...